dnešní recept:

Kološvárské zelí
01

Rybička v nadýchaném pivním těstíčku

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

1 kg rybích filetů (pangasius, mořská štika, treska)

1 citron

1lžička  Worcesterové omáčky

mouka (na obalení)

olej

Těstíčko:

¼ lžičky soli

1 lžíce cukru

2 vejce

200 g mouky

100 ml piva

100 ml mléka

6 lžic vody

Postup:

 Nejprve si připravíme těstíčko. Mouku smíchejte s cukrem, přidejte pivo, sůl, žloutky a dobře promíchejte. Přilijte mléko a vodou. Vymíchejte hladké těstíčko a nechte odležet. Bílky ušlehejte a zlehka vmíchejte do těstíčka (těsně před smažením, ať nám sníh nespadne). Porce ryby omyjte, osušte, pokapejte citronem, troškou worcestrové omáčky a obalte v mouce. Namáčejte rybu v těstíčku a usmažte na oleji do zlatova. Vyjměte ji na ubrousek a osolte. Solíme nakonec s důvodu, že rybí maso obsahuje moc vody a všechna šťáva by nám vytekla do oleje. Podáváme s bramborem.