Rybička v nadýchaném pivním těstíčku
3.12.2011 - 11:01
hz
Ingredience:
1 kg rybích filetů (pangasius, mořská štika, treska)
1 citron
1lžička Worcesterové omáčky
mouka (na obalení)
olej
Těstíčko:
¼ lžičky soli
1 lžíce cukru
2 vejce
200 g mouky
100 ml piva
100 ml mléka
6 lžic vody
Postup:
Nejprve si připravíme těstíčko. Mouku smíchejte s cukrem, přidejte pivo, sůl, žloutky a dobře promíchejte. Přilijte mléko a vodou. Vymíchejte hladké těstíčko a nechte odležet. Bílky ušlehejte a zlehka vmíchejte do těstíčka (těsně před smažením, ať nám sníh nespadne). Porce ryby omyjte, osušte, pokapejte citronem, troškou worcestrové omáčky a obalte v mouce. Namáčejte rybu v těstíčku a usmažte na oleji do zlatova. Vyjměte ji na ubrousek a osolte. Solíme nakonec s důvodu, že rybí maso obsahuje moc vody a všechna šťáva by nám vytekla do oleje. Podáváme s bramborem.