Pikantní čočka s rýží
3.12.2011 - 11:00 hz
Ingredience:
300 g čočky
200 g rýže
150 g sterilovaných okurek
3 lžíce kečupu
1 svazek jarní cibulky
1 lžička vegety
1 lžička kari
sůl
pepř
olivový olej
cukr
Postup:
Čočku přebereme‚ propláchneme a pomalu vaříme doměkka a potom scedíme (vodu nesolíme). Rýži propláchneme‚ uvaříme v osolené vodě a rovněž scedíme. Cibulku nasekáme nadrobno a krátce ji orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené okurky‚ kečup‚ cukr‚ kari koření a opět krátce opečeme. Do tohoto základu nasypeme čočku i rýži‚ promícháme, dochutíme vegetou‚ solí a pepřem. Čočku s rýží můžeme podávat jako samostatné teplé, nebo studené jídlo. Skvěle chutná také s opečenou klobásou. Mně chutnala s pečeným kuřetem.