Kuřecí maso pod dekou
3.12.2011 - 11:00
hz
Ingredience:
500 g kuřecího masa
200 g hladké mouky
500 g mražené zeleninové směsi
200 g tvrdého sýru
200 g ztuženého tuku (máslo, Iva)
1 lžíce škrobové moučky
1 lžička kari koření
2 vejce
50 ml oleje
Sůl
Postup:
Nastrouháme si sýr na jemném struhadle. Přidáme, mouku, tuk, jedno vejce a uhněteme si hutné těsto, které zabalíme do mikrotenu a v chladu necháme minimálně 20 minut odpočinout. Kuřecí maso si nakrájíme na stejnoměrné kousky (je jedno jestli nudličky nebo kostičky, cca 2x2 cm), osolíme, posypeme kari kořením, přidáme vaječný bílek, škrobovou moučku a důkladně vše promícháme. Kousky masa pak zprudka opečeme na pánvi s trochou oleje. Opečené maso a zeleninovou směs (po vyndání zeleniny s mrazáku je nejlepší vysypat do cedníku, spařit horkou vodou a nechat okapat) promícháme, dosolíme a vložíme do olejem vymazané zapékací misky. Těsto vyválíme na silnější plát (cca 1 cm) a tím pak zakryjeme směs v zapékací misce. Žloutkem potřeme povrch těsta a dáme péct do předehřáté trouby asi 20 - 25 minut při teplotě 180 °C. Podáváme s brambory, nebo čerstvým pečivem.