Čínská kuřecí polévka
3.12.2011 - 11:01 hz
Ingredience:
1,5 l vody
2 kuřecí prsa
200 g rýžových nebo čínských nudlí
200 g pekingského zelí
50 g žampionů
2 mrkve
1/2 pórku
2 lžíce solamylu
1 chilli paprička
1 lžíce oleje
1/4 lžičky kari koření
3 lžičky sójové omáčky
1 lžička worcestrové omáčky
svazek petrželové natě
špetka zázvoru
sůl
mletý pepř
Postup:
Kuřecí prso nakrájíme na úzké nudličky. Na pánvi si rozpálíme olej a nudličky masa v něm krátce osmažíme. Takto předsmažené maso vložíme do vody, přidáme malou na jemno nakrájenou chilli papričku (bez semínek), kari koření, sojovou omáčku a worcestrovou omáčku (kdo chce, může přidat kostku kuřecího bujonu), sůl, pepř, zázvor a ještě asi 10 - 15 minut vaříme. Poté do horké polévky přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, pekingské zelí, pórek, žampiony, na drobno nasekanou petrželovou nať a vše ještě asi 5 minut vaříme. Nakonec zahustíme solamylem rozmíchaným ve sklence studené vody a přidáme uvařené nudle. Polévka je krásně do hněda a mírně hustá, ale čirá.