Bertova kotleta

3.12.2011 - 11:00 hz

Ingredience:

4 řízky s kotlety

150 g tvrdého sýru

5 vajec

4 lžíce kvalitního kečupu

2 lžíce hořčice

3 stroužky česneku

sůl

mletý pepř

olej

Postup:

Kotlety naklepeme, okraje nařízneme, aby se nám maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Kotlety obalíme v těstíčku, které si připravíme z rozšlehaných vajec, najemno nastrouhaného sýru, kečupu, hořčice, prolisovaného česneku a majoránky. V tomto těstíčku necháme kotlety nejméně půl dne v chladu odležet. Obalené kotlety pak rychle po obou stranách v horkém oleji osmažíme, přendáme je na vymazaný pekáček a dopečeme v horké troubě na 180°C cca 15 minut do měkka. Podáváme s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší.