Bertova kotleta
3.12.2011 - 11:00
hz
Ingredience:
4 řízky s kotlety
150 g tvrdého sýru
5 vajec
4 lžíce kvalitního kečupu
2 lžíce hořčice
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
olej
Postup:
Kotlety naklepeme, okraje nařízneme, aby se nám maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Kotlety obalíme v těstíčku, které si připravíme z rozšlehaných vajec, najemno nastrouhaného sýru, kečupu, hořčice, prolisovaného česneku a majoránky. V tomto těstíčku necháme kotlety nejméně půl dne v chladu odležet. Obalené kotlety pak rychle po obou stranách v horkém oleji osmažíme, přendáme je na vymazaný pekáček a dopečeme v horké troubě na 180°C cca 15 minut do měkka. Podáváme s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší.