Asijská polévka s masovými knedlíčky
3.12.2011 - 11:00
hz
Ingredience:
¼ čínského zelí
1,5 l kuřecího vývaru (nebo masox)
4 jarní cibulky
7 žampionů
sůl
pepř
na knedlíčky:
250 g vepřového mletého masa
hrst čerstvého špenátu (můžeme použít měkké listy s čínského zelí)
1 stroužek česneku
2 jarní cibulky
2 lžíce sojové omáčky
Postup:
Do mísy si dáme maso, pokrájený na jemno špenát, 2 jarní cibulky, prolisovaný česnek, sojovou omáčku a vše promícháme. Mokrou rukou tvoříme knedlíčky, které vaříme ve vývaru asi 5 min (vyplavou). Pak přidáme 4 nakrájené jarní cibulky, pokrájené žampiony, čínské zelí, zamícháme a dále vaříme asi 2 minuty. Nevařte déle, zeleninka má zůstat jemně křupavá.