Dršťková polévka z hlívy ústřičné
7.10.2011 - 14:53 hz
Ingredience:
500 g hlívy ústřičné
2 cibule
2PL sádla
sůl
pepř
3 PL mletá sladká paprika
2 kostky hovězí bujón ( nebo vývar)
5 PL mouka hladká (hotová tmavá jíška Knorr)
majoránka
drcený kmín
7 stroužků česneku
2l vody
Postup:
Na sádle osmažíme do zlatova cibuli a drcený kmín, přidáme hlívu nakrájenou na nudličky (širší cca1cm) a chvíli podusíme. Poté přidáme papriku, zamícháme a hned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Vhodíme kostky bujónu (nebo zalijeme vývarem), osolíme , opepříme a povaříme do změknutí hlívy (v tlakovém hrnci asi 25 min). Pak zahustíme jíškou(komu se nechce pak zbytečně ještě vařit, stačí studenou vodu smíchat z hladkou moukou a za stálého míchání polévky přilít a zahustit takto, nebo tmavá hotová jíška knorr) a necháme ještě chvíli provařit Přidáme prolisovaný česnek a hrst majoránky.