Česnečka a brambory s cibulkou
8.10.2011 - 15:50 hz
Ingredience:
1 kg brambor
sůl
kmín
libeček
8 cibulí
sádlo
100 gr uzeného masa
vývar z brambor
8 stroužků česneku
Postup:
Oškrábané brambory uvaříme se solí, kmínem a snítkou libečku doměkka. Nesléváme, vývar použijeme na polévku. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na sádle ji v hrnci nebo větším kastrolu usmažíme do zlatohněda.
Dvě třetiny usmažené cibule odebereme a ponecháme stranou. Ke zbylé cibuli v hrnci přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, orestujeme a zalijeme vývarem z brambor, vmícháme utřený česnek a necháme přejít varem. Brambory rozšťoucháme s odebranou cibulí, podle chuti osolíme. Podáváme tak, že dáme kopičku brambor a přelijeme polévkou