Hrachové karbanátky
13.10.2011 - 17:39
hz
Ingredience:
500 g hrachu
3 housky
mléko
1 cibule
1 vejce
majoránka
8 stroužků česneku
mletý pepř
sůl
strouhanka na zahuštění
vejce a strouhanka na obalení
sádlo (nebo olej)
Postup:
Hrách přes noc namočíme, poté vodu slijeme, zalijeme čerstvou vodou, poté uvaříme doměkka a scedíme, nesolíme.
Hrách umeleme na masovém mlýnku nebo prolisuje či rozmixujeme, smícháme s houskou, kterou jsme předem navlhčili v mléce. Nakrájíme a na sádle dozlatova osmažíme cibulku, kterou vmícháme do hrachu. Přidáme vejce ochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, pepřem, solí a zahustíme strouhankou, vypracujeme v tužší těsto. Z těsta tvarujeme karbanátky, které obalujeme v rozkvedlaném vejci s trochou mléka, pak ve strouhance a osmažíme na sádle do zlatova. Podávat můžeme s vařeným bramborem s máslem a hlávkovým salátem.