Houbové knedlíčky se slaninou
19.10.2011 - 12:46 hz
Ingredience:
5-6 rohlíků
100 g sádla
150 g hub
100 g slaniny
1 větší cibule
zelená petrželka
1 hrnek mléka
1 stroužek česneku
2 vejce
strouhanka
olej
hrst sekané zelené petrželky
pepř
sůl
Postup:
Ve větším kastrolu rozpálíme sádlo a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, trochu rozsekané zelené petrželky a mletý pepř. K tomu přidáme rohlíky, nakrájené na kostičky, do křupava je osmažíme a necháme vychladnout. Ve čtvrt litru mléka rozkvedláme 2 vejce a sůl, nalijeme je na osmahnuté rohlíky a necháme asi půl hodiny stát. Poté nakrájíme na kostičky huby, na malé kostičky slaninu a krátce podusíme. Rozškvařenou slaninu s podušenými houbami přidáme k prochladlým žemlím. Přisypeme hrubou mouku, trochu strouhanky a vše dobře promícháme. Z připravené směsi mokrýma rukama uděláme menší knedlíčky, které vložíme do vařící slané body a 10 minut pomalu vaříme. Uvařené knedlíčky vyndáme drátěnou naběračkou a ještě horké je podáváme s dušenou zeleninou nebo se salátem ze syrové zeleniny