Hovězí polévka s vaječným svítkem
3.12.2011 - 11:02 hz
Ingredience:
2 litry hovězího vývaru (nebo masox)
kořenová zelenina (v případě, že děláte s masoxu)
2 lžíce polohrubé mouky
2 vejce
Petrželka (nebo pažitka)
špetička muškátový květ
polévkové koření
tuk
sůl
strouhanka
Postup:
Tuk pečlivě rozšleháme (malým množstvím vytřeme vhodný pekáček), postupně zamícháme pouze žloutky, mírně osolíme, s bílků si ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme, přidáme mouku,muškátový květ a jemně sekanou petrželku. Hmotu na svítek lehce rozetřeme do vymazaného, moukou vysypaného pekáče a upečeme ve středně vyhřáté troubě asi na 160°C do růžova (cca 13 minut). Upečený a částečně vychladlý svítek vyjmeme a nakrájíme na drobné kostičky. Svítek vkládáme do polévky až při podávání na talíř.