Vepřový bůček nakládaný-za studena
3.12.2011 - 11:02 hz
Ingredience:
1 kg bůčku
25 stroužků česneku
5 kuliček pepře
5 bobkových listů
2 lžíce octu
1 lžička mletého pepře
1 lžička sladké papriky
1 lžička gril. koření
1 lžička kari koření
1 lžička sojové omáčky
1 lžíce worcester – dle chuti
špetka chilli (může být i Tabasco)
sůl
Postup:
Příprava marinády na potírání:Utřeme 15 stroužků česneku, přidáme mletý pepř, kari koření, sladkou papriku, grilovací koření, sojovou omáčku a chilli. Worcesterem upravíme na hustší kašičku.
Příprava masa:Maso naporcujeme na menší kusy a dáme vařit. V tlakovém hrnci asi ¾ hodiny. Vodu osolíme, přidáme celý pepř, bobkový list, ocet a zbylou půlkou česneku. Po uvaření maso vykostíme (chrupavky můžeme nechat, změknou a nevadí), nařežeme kůži na čtverečky, ať lépe pronikne marináda a za tepla potřeme připravenou marinádou, zavineme pevně do alobalu a po vychladnutí uložíme na týden do ledničky. Po týdenním půstu otevřeme lednici, vyjmeme maso a nakrájíme jej na plátky. Chutná to výtečně, ani chleba není třeba.