Khao Phat - smažená rýže s masem
3.12.2011 - 11:02 hz
Ingredience:
750 g jasmínové rýže (může být i obyčejná)
400 g vykostěného kuřete
2 vejce
4 stroužky česneku
1 lžíce rybí omáčky
1 střední cibule
1/4 ananasu
1 chilli papričky
3 lžíce sterilizovaného hrášku
3 lžíce světlé sojové omáčky
5 lžic oleje
1 lžička cukru
1 lžička bílého pepře
Jarní cibulka
sůl
petrželová nať
Postup:
Uvaříme rýži a dáme stranou. Chilli papričku a ananas nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej, vhodíme na něj na kostičky nakrájené kuře, rozdrcený česnek a minutu restujeme. Poté přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Až zezlátne, lžíci rybí omáčky, přidáme nakrájenou papričku a ananas, zamícháme, dochutíme sojovou omáčkou, cukrem a pepřem. Podle chuti dosolíme. Ve woku rozpálíme olej, vlijeme rozšlehané vejce a sójovou omáčku a vaříme, až se začne vejce srážet. Přidáme vařenou rýži a hrášek, zamícháme, aby se vše zakrylo vaječnou sedlinou, pokapeme olejem a smažíme. Až jemně zezlátne, vmícháme kuřecí směs. Zdobíme sekanou cibulkou. Servírujeme ozdobené čerstvou sekanou petrželovou natí.