dnešní recept:

Kuřecí bábovka
01

Piccatta alla milanese (řízek se špagetami)

3.12.2011 - 11:02 hz

Ingredience: 

4 telecí řízky (může být i kotleta bez kosti)
2 lžíce rajského protlaku
2 dcl zeleninového vývaru (i z masoxu)
1 konzerva loupaných rajčat
1 malá mrkev
1 malá cibule
2 stroužky česneku
200 g strouhaného Parmazánu
100g hladké mouky
2 vejce
oregano
rozmarýn
cukr
sůl
pepř
olej 

Postup:

Oloupanou cibuli, česnek a oškrábanou mrkev nakrájíme na malé kostičky, rozmarýn natrháme a na rozpáleném oleji společně orestujeme. Podlijeme vývarem a necháme asi deset minut povařit. Přidáme nakrájená rajčata a pomalu vaříme zakryté asi 40 minut. Přimícháme rajčatový protlak, dochutíme solí, pepřem, cukrem a necháme ještě 10 minut provařit. Přidáme špetku oregana. Telecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky. Připravíme si talíř s hladkou moukou, druhý s vajíčky, rozšlehanými se solí a pepřem, a třetí s nastrouhaným parmazánem. Telecí řízky naklepeme mezi dvěma potravinovými fóliemi( maso je křehké mohlo by se potrhat, proto ta folie). Obalíme v mouce, namočíme ve vajíčku a nakonec obalíme ve strouhaném parmazánu. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme přelité rajčatovou omáčkou se špagetami.