dnešní recept:

Kuřecí bábovka
01

Drůbeží jatýrka Monte Negro

3.12.2011 - 11:02 hz

Ingredience:

500 g kuřecích jater 

150 g anglické slaniny 

2 dcl červeného vína (suché je lepší)

4 brambory 

1 cibule 

3 stroužky česneku 

2 bobkové listy 

5 kuliček jalovce 

špetka rozmarýnu 

sůl 

olej

Postup:

Syrové brambory oškrábeme, nakrájíme je na kostičky (asi 1x1 cm) vložíme do cedníku a spaříme  horkou vodou (říká se tomu blanšírování). Očištěná nakrájená játra zprudka opečeme na rozpáleném oleji, přidáme posekanou cibuli a na jemno nakrájený česnek a tři minuty opékáme. Pak přilijeme víno, okořeníme, osolíme a přidáme brambory. Směs přendáme do zapékací nádoby, zakryjeme plátky anglické slaniny a dáme na 15 minut zapéct do rozpálené trouby asi na 180°C .