Drůbeží jatýrka Monte Negro
3.12.2011 - 11:02 hz
Ingredience:
500 g kuřecích jater
150 g anglické slaniny
2 dcl červeného vína (suché je lepší)
4 brambory
1 cibule
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
špetka rozmarýnu
sůl
olej
Postup:
Syrové brambory oškrábeme, nakrájíme je na kostičky (asi 1x1 cm) vložíme do cedníku a spaříme horkou vodou (říká se tomu blanšírování). Očištěná nakrájená játra zprudka opečeme na rozpáleném oleji, přidáme posekanou cibuli a na jemno nakrájený česnek a tři minuty opékáme. Pak přilijeme víno, okořeníme, osolíme a přidáme brambory. Směs přendáme do zapékací nádoby, zakryjeme plátky anglické slaniny a dáme na 15 minut zapéct do rozpálené trouby asi na 180°C .