Boloňské kuřecí kuličky
3.12.2011 - 11:02
hz
Ingredience:
400 g kuřecího masa
400 g loupaných rajčat (může být i konzerva)
2 stroužky česneku
2 rohlíky
1 dcl červeného vína
2 dcl olej
1 dcl mléka
1 Cibule
2 vejce
4 lžíce zakysané smetany
5 lžíce hladké mouky
1 muškátový ořech
sůl
Pepř mletý
Postup:
Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Kuřecí maso nakrájíme a umeleme, přidáme namočený rohlík a ochutíme solí, utřeným česnekem, pepřem, muškátovým oříškem (toho jen špetka, ať nám maso nezhořkne). Maso promícháme a vlhkýma rukama tvarujeme kuličky o velikosti pingpongového míčku. Kuličky obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na oleji dozlatova. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme rajčata, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme dusit. Když je omáčka hustá, vložíme osmažené kuličky a společně krátce povaříme. Nakonec omáčku zjemníme zakysanou smetanou.