Boloňské kuřecí kuličky

3.12.2011 - 11:02 hz

Ingredience:

400 g kuřecího masa 

400 g loupaných rajčat (může být i konzerva) 

2 stroužky česneku 

2 rohlíky 

1 dcl červeného vína 

2 dcl olej 

1 dcl mléka 

1 Cibule 

2 vejce 

4 lžíce zakysané smetany

5 lžíce hladké mouky 

1 muškátový ořech 

sůl 

Pepř mletý 

Postup: 

Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Kuřecí maso nakrájíme a umeleme, přidáme namočený rohlík a ochutíme solí, utřeným česnekem, pepřem, muškátovým oříškem (toho jen špetka, ať nám maso nezhořkne). Maso promícháme a vlhkýma rukama tvarujeme kuličky o velikosti pingpongového míčku. Kuličky obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na oleji dozlatova. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme rajčata, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme dusit. Když je omáčka hustá, vložíme osmažené kuličky a společně krátce povaříme. Nakonec omáčku zjemníme zakysanou smetanou.