dnešní recept:

Kuřecí bábovka
01

Zapékané tousty s ementálem

3.12.2011 - 11:02 hz

Ingredience:

8 plátků toastového chleba
50 g másla
8 plátků ementálu + na strouhání
4 plátky šunky
1 jablko
3 vejce
200 ml smetany
sůl

Postup: 

Každý plátek chleba nejprve jemně opečeme na másle. Plátky šunky a ementálu poklademe na chléb, na sýr položíme tenké plátky jablka. Snažíme se, aby sýr, jablko i šunka byly stejně veliké jako chleba. Hotové chleby vložíme do máslem vymaštěné zapékací misky, zasypeme strouhaným ementálem a šupem do trouby na 200°C. Když se začne sýr na povrchu rozpouštět ,zalijeme smetanou ve které jsme rozšlehali žloutky (bílky si nechte na jindy), trošku muškátového oříšku a soli. Pečeme cca 25 minut, až je krásně celistvá, zlatavá hmota. Výborně chutná se zeleninovým salátem.