Orlický mletý řízek
3.12.2011 - 11:01
hz
Ingredience:
300 g vepřového mletého masa
150 g ryby (pangas, filé, lepší bez kostí, abychom nemuseli kosti vybírat)
150 g sýr Eidam 30%
100 g strouhanky
250 ml mléka
1 cibule
3 vejce
1 rohlík
1 lžička rajského protlaku
3 lžíce hladké mouky
špetka sladké papriky
olej
sůl
Postup:
Vepřové maso, sýr a rybí filé semeleme, ochutíme solí, pepřem, přidáme papriku, rajský protlak, v mléce namočený na kostičky nakrájený rohlík, 2 vejce, nadrobno krájenou cibuli a hladkou mouku. Vše zamícháme v tužší těsto. Rozdělíme na díly a tvarujeme oválné řízky. Jednotlivé řízky obalíme v trojobalu (mouka, rozmíchané vejce a strouhance) a zvolna usmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší. Ideální pro děti a starší lidi, co nemají čím kousat. Řízečky jsou jemné, měkké a velmi chutné.