Primátorský gulášek
3.12.2011 - 11:01
hz
Ingredience:
600 g hovězí kližky
2 klobásy
4 cibule
2 rajčata
1 zelená paprika
4 stroužky česnek
2 lžíce sádla
500 ml světlého piva
2 lžíce sladké papriky
3 lžíce strouhanky
sůl
pepř mletý
Postup:
Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso a za občasného míchání opečeme ze všech stran. Přidáme utřený česnek se solí, zaprášíme mletou paprikou, mírně podlijeme pivem a dusíme, až je maso skoro měkké (doba záleží na stáří masa. Potom přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata (komu nevadí slupka s rajčat tak je nemusí spařit nebo si koupí rovnou rajčata v plechovce), na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme strouhanku, zbytek piva a dusíme doměkka. Klobásu podélně rozřízneme, úhledně provedeme několik zářezů, krátce opečeme na pánvi, až se hezky rozevře a každou porci guláše klobásou ozdobíme.