Primátorský gulášek

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

600 g hovězí kližky 

2 klobásy 

4 cibule 

2 rajčata 

1 zelená paprika

4 stroužky česnek 

2 lžíce sádla 

500 ml světlého piva 

2 lžíce sladké papriky 

3 lžíce strouhanky

sůl

pepř mletý 


Postup: 

Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso a za občasného míchání opečeme ze všech stran. Přidáme utřený česnek se solí, zaprášíme mletou paprikou, mírně podlijeme pivem a dusíme, až je maso skoro měkké (doba záleží na stáří masa. Potom přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata (komu nevadí slupka s rajčat tak je nemusí spařit nebo si koupí rovnou rajčata v plechovce), na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme strouhanku, zbytek piva a dusíme doměkka. Klobásu podélně rozřízneme, úhledně provedeme několik zářezů, krátce opečeme na pánvi, až se hezky rozevře a každou porci guláše klobásou ozdobíme.