Moravský špaček

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

500 g vepřového masa (plecko, krkovice, bůček, je to jedno)

4 klobásy (může být i párek)

1 červená  paprika

1 zelená  paprika

1 žlutá  paprika

2 rajčata 

2 cibule 

2 lžíce sádla

 2 lžíce hladké mouky

2 vejce 

4 lžíce strouhanky 

sůl 

pepř 

Postup: 

Maso si nejprve umeleme, pokud jsme si ho rovnou mleté nekoupili. Maso smícháme s vejci, strouhankou, hladkou moukou, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou cibulí. Z masové hmoty tvoříme plátky, asi jako naše dlaň, do jejichž středu vložíme klobásu s naříznutými kraji (jako když jdeme opékat na klacku u táboráku) tak, aby konce vyčnívaly. Maso obalíme kolem klobásy a přimáčkneme. Vezmeme si pánev s vyšším okrajem a pomalu opékáme ze všech stran na sádle. Špačky vyjmeme a do výpeku vložíme na nudličky nakrájené papriky, rajčata a cibuli. Zeleninu opečeme dozlatova, vrátíme zpět hotové špačky, podlijeme troškou vody a dusíme ještě asi 10 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky, takže jídlo vhodné pro děti a bezzubé.