Rybí karbanátky
3.12.2011 - 11:01
hz
Ingredience:
300 g rybího masa (dle vlastního výběru)
150 g slaniny
300 g vařených brambor
1cibule
3 vejce
1 lžíce sekaného kopru (může být i sterilizovaný, ale propláchnout)
4 lžíce strouhanky
olej
sůl
mletý pepř
Postup:
Rybu uvaříme v osolené vodě, vyjmeme, necháme vystydnout a případně vybereme kosti. Uvařenou rybu a uvařené brambory dáme dohromady a rozmačkáme vidličkou. Přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, vejce a najemno nasekanou cibuli. Ochutíme solí, koprem a pepřem a zahustíme strouhankou. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme karbanátky. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova. Jako příloha jsou dobré brambory maštěné máslem a posypané jarní cibulkou.