Rybí karbanátky

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

300 g rybího masa (dle vlastního výběru)

150 g slaniny 

300 g vařených  brambor

1cibule 

3 vejce 

1 lžíce sekaného  kopru (může být i sterilizovaný, ale propláchnout)

4 lžíce strouhanky

olej 

sůl 

mletý pepř

Postup: 

Rybu uvaříme v osolené vodě, vyjmeme, necháme vystydnout a případně vybereme kosti. Uvařenou rybu a uvařené brambory dáme dohromady a rozmačkáme vidličkou. Přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, vejce a najemno nasekanou cibuli. Ochutíme solí, koprem a pepřem a zahustíme strouhankou. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme karbanátky. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova. Jako příloha jsou dobré brambory maštěné máslem a posypané jarní cibulkou.