Pomerančové kuřecí řízky

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

6 kuřecích řízků

125 g másla

200 ml pomerančové šťávy (kdo má odšťavňovač má to bez práce)

4 lžíce medu

5 lžic strouhanky

5 lžic hladké mouky

1 lžičku mleté papriky

1 špetka tymiánu

sůl

Postup: 

Řízky jemně naklepeme přes potravinovou folii, nebo mikroténový pytlík, potřeme rozpuštěným máslem. V misce si smícháme pomerančovou šťávu a med (med si jemně nahřejeme, líp se s ním pracuje). Do této směsi řízky namočíme, chvíli je ve směsi necháme ležet. V jiné misce smícháme strouhanku, mouku, papriku, tymián a sůl. V této směsi řízky obalíme. Vložíme do pekáčku, přelijeme máslem a zbytkem směsi s medu a pomeranče, která zbyla po obalování. Pečeme při 190 °C 45–50 minut. Krásná vůně a jemná chuť. Podáváme s rýží nebo opékanými brambory.