Pomerančové kuřecí řízky
3.12.2011 - 11:01
hz
Ingredience:
6 kuřecích řízků
125 g másla
200 ml pomerančové šťávy (kdo má odšťavňovač má to bez práce)
4 lžíce medu
5 lžic strouhanky
5 lžic hladké mouky
1 lžičku mleté papriky
1 špetka tymiánu
sůl
Postup:
Řízky jemně naklepeme přes potravinovou folii, nebo mikroténový pytlík, potřeme rozpuštěným máslem. V misce si smícháme pomerančovou šťávu a med (med si jemně nahřejeme, líp se s ním pracuje). Do této směsi řízky namočíme, chvíli je ve směsi necháme ležet. V jiné misce smícháme strouhanku, mouku, papriku, tymián a sůl. V této směsi řízky obalíme. Vložíme do pekáčku, přelijeme máslem a zbytkem směsi s medu a pomeranče, která zbyla po obalování. Pečeme při 190 °C 45–50 minut. Krásná vůně a jemná chuť. Podáváme s rýží nebo opékanými brambory.