dnešní recept:

Kuřecí bábovka
01

Smažená zeleninka v parmazánovém těstíčku

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

1 paprika 

1/2 lilku 

1/2 cukety 

50 g fazolových lusků (zelenina dle vlastního výběru)

50 g parmazánu

2 vejce 

200 ml smetany

50 g mouky 

1 lžíce škrobu 

200 g sýru Lučina 

hrst kopru

špetka libečku 

špetka estragonu 

olej 

sůl 

Postup:

Z vajec, škrobové moučky, strouhaného parmazánu, mouky a půlky smetany vymíchejte hustější těstíčko a nechte ho několik minut odpočinout. Sýr nám zatím nabobtná, nasaje do sebe vlhkost a tím těstíčko zahoustne. Papriky, cuketu, lilek, povařené fazolové lusky a další zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky (proužky, hranolky). Ty pak namáčejte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Ke smažené zelenině připravte speciální dresink z posekaných bylinek, soli a smetanou Lučiny. Můžete také použít tvaroh nebo některý jiný druh sýra. Chutná to skvěle a pro nečekanou návštěvu určitě milé překvapení.