Smažená zeleninka v parmazánovém těstíčku
3.12.2011 - 11:01 hz
Ingredience:
1 paprika
1/2 lilku
1/2 cukety
50 g fazolových lusků (zelenina dle vlastního výběru)
50 g parmazánu
2 vejce
200 ml smetany
50 g mouky
1 lžíce škrobu
200 g sýru Lučina
hrst kopru
špetka libečku
špetka estragonu
olej
sůl
Postup:
Z vajec, škrobové moučky, strouhaného parmazánu, mouky a půlky smetany vymíchejte hustější těstíčko a nechte ho několik minut odpočinout. Sýr nám zatím nabobtná, nasaje do sebe vlhkost a tím těstíčko zahoustne. Papriky, cuketu, lilek, povařené fazolové lusky a další zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky (proužky, hranolky). Ty pak namáčejte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Ke smažené zelenině připravte speciální dresink z posekaných bylinek, soli a smetanou Lučiny. Můžete také použít tvaroh nebo některý jiný druh sýra. Chutná to skvěle a pro nečekanou návštěvu určitě milé překvapení.