Fazoláky
3.12.2011 - 11:00
hz
Ingredience:
750 g bílých fazolí
250 g brambor
1 klobása
2 vejce
8 stroužků česneku
1 lžička kmínu
1 lžička pepře
3 lžičky soli
1 lžíce majoránky
4 lžíce hladké mouky
1 lžíce oleje
Postup:
Fazole si necháme přes noc namočené ve vodě a druhý den je ve stejné vodě uvaříme do měkka. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka. Po scezení, vložíme do mísy, přidáme taktéž scezené fazole. Brambory s fazolemi rozmixujeme dohladka. Do hmoty přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, vejce, mouku, česnek, majoránku, kmín, osolíme a opepříme. Vše řádně promícháme. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme stejně jako bramboráky. Je to změna, ale chuťově stojí za to.