dnešní recept:

Moravský špaček
01

Fazoláky

3.12.2011 - 11:00 hz

Ingredience:

750 g bílých fazolí

250 g brambor

1 klobása

2 vejce

8 stroužků česneku

1 lžička kmínu

1 lžička pepře

3 lžičky soli

1 lžíce majoránky

4 lžíce hladké mouky

1 lžíce oleje

Postup:

Fazole si necháme přes noc namočené ve vodě a druhý den je ve stejné vodě uvaříme do měkka. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka. Po scezení, vložíme do mísy, přidáme taktéž scezené fazole. Brambory s fazolemi roz­mixujeme dohladka. Do hmo­­ty přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, vejce, mouku, česnek, majoránku, kmín, osolíme a opepříme. Vše řádně promícháme. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme stejně jako bramboráky. Je to změna, ale chuťově stojí za to.