Špagety pro fajnšmekry

3.12.2011 - 11:00 hz

Ingredience:

500 g rajčat
4 papriky
1 cibule
250 g špaget
250 g mletého masa
2 lžíce rajského protlaku
120 ml červeného vína (polosuché)
150 g tvrdého sýru (parmezán, eidam)
1 lžička sušené bazalky (čerstvá taky může být)
mletý pepř
sůl

Postup:

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme, smícháme s bazalkou a krátce podusíme. Na tuku  osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, pepř, rajský protlak, dušená rajčata s bazalkou a podlijeme vínem a krátce podusíme cca 10-15 minut. Špagety uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a smícháme s masovou směsí. Papriky rozkrojíme podélně na půlky, vydlabeme semínka a naplníme je směsí. Takto naplněné papriky posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby na 180°C  cca 20 -25 minut zapéct. Chutná to skvěle a máte zas jednu obměnu, jak připravit špagety pokaždé jinak.