Tajemný králík
3.12.2011 - 11:00
hz
Ingredience:
4 kousky králíka
3 cibule
na marinádu:
3 žloutky
2 lžíce maggi
2 lžíce worcestrové omáčky
6 lžic oleje
1 lžička cukru
1 lžíce citronové šťávy
½ lžičky mletého pepře
½ lžičky soli
Postup:
Na dno pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou 1 ½ cibule. Na cibuli položíme porce králíka a navrch dáme opět na kolečka nakrájenou cibuli. Zalijeme připravenou marinádou, přikryjeme alobalem a necháme alespoň jeden den marinovat v lednici. Pečeme pod alobalem asi hodinu při 200°C. Po hodině alobal odstraníme a pečeme, dokud králík nezrůžoví asi ještě 45 minut. Jako přílohu podáváme rýži, ale i brambory se hodí.