Pečené kuřecí masíčko se sýrem a bazalkou
3.12.2011 - 11:00
hz
Ingredience:
4 kuřecí stehenní řízky
100 g tvrdého sýru (eidam, gouda, ementál)
4 stroužky česneku
4 plátky šunky
2 tavené sýry
4 rajčata
4 lžíce smetany (nebo mléka)
hrst bazalky
špetka oregana
olivový olej
sůl
mletý pepř
Postup:
V misce si připravíme bazalkovo-sýrovou náplň. Nastrouháme tvrdý sýr‚ natrháme omytou a osušenou bazalku, prolisujeme česnek, přidáme tavený sýr a smetanu. Smícháme opatrně, ale pozor aby nebylo úplně řídké. Na mírně naklepané, osolené a opepřené maso položíme plátek šunky, náplň a zabalíme jako ptáčka. Sepneme pomocí párátek. Vložíme do pekáče a na povrchu ještě potřeme troškou olivového oleje smíchaného se sušenou bazalkou a oreganem. Pečeme v troubě asi 40 minut při 180 °C. Ke konci (asi po 30 minutách)okolo kuřete poskládáme na silnější plátky (cca1,5 cm) nakrájená rajčata posypaná sušenou bazalkou a kuře můžeme ještě polít, pokud nám zbylo zbytkem těstíčka. Podáváme s vařenými bramborami ozdobené čerstvými lístky bazalky.