Bramborové válečky plněné škvarky
3.12.2011 - 11:00
hz
Ingredience:
500 g vařených brambor
1 prášek do pečiva
100 g hrubé mouky
100 g krupice
250 g škvarků
40 g másla
1 vejce
špetka soli
2 cibule
2 lžíce sádla
Postup:
Škvarky posekáme najemno, nebo umeleme na masovém strojku. Uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout, oloupeme, rozmačkáme mačkadlem, nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme mouku, krupici a prášek do pečiva, vejce, máslo, sůl a vypracujeme tužší těsto. Na pomoučeném válu z těsta vytvarujeme bochánek a z něho menší kousky. Každý kousek rozválíme do tvaru obdélníku. Na každý bramborový obdélníček dáme polévkovou lžíci připravené škvarkové hmoty, uzavřeme a vytvarujeme válečky. Takto připravené válečky vkládáme do vroucí a mírně osolené vody a vaříme asi pět minut (hotové vyplavou). Nakonec si na sádle usmažíme do zlatova jemně pokrájenou cibuli a válečky přelijeme. Můžeme podávat samostatně, nebo s kysaným zelím a chlebem.