dnešní recept:

Kuřecí maso pod dekou
01

Bramborové válečky plněné škvarky

3.12.2011 - 11:00 hz

Ingredience:

500 g vařených brambor

1 prášek do pečiva

100 g hrubé mouky

100 g krupice

250 g škvarků

40 g másla

1 vejce

špetka soli

2 cibule

2 lžíce sádla

Postup:

Škvarky posekáme najemno, nebo umeleme na masovém strojku. Uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout, oloupeme, rozmačkáme mačkadlem, nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme mouku, krupici a prášek do pečiva, vejce, máslo, sůl a vypracujeme tužší těsto. Na pomoučeném válu z těsta vytvarujeme bochánek a z něho menší kousky. Každý kousek rozválíme do tvaru obdélníku. Na každý bramborový obdélníček dáme polévkovou lžíci připravené škvarkové hmoty, uzavřeme a vytvarujeme válečky. Takto připravené válečky vkládáme do vroucí a mírně osolené vody a vaříme asi pět minut (hotové vyplavou). Nakonec si na sádle usmažíme do zlatova jemně pokrájenou cibuli a válečky přelijeme. Můžeme podávat samostatně, nebo s kysaným zelím a chlebem.