Vepřové závitky plněné houbami
3.12.2011 - 11:01
hz
Ingredience:
5 plátků vepřového masa (kýta, krkovice, plec)
1 hrst hub
2 lžíce másla
5 vejce, sůl, pepř,
2 cibule
1 bobkový list
1 lžička sladké papriky
1 větší mrkev
1 litr vývaru (nebo masox)
1 lžička kmínu
hladká mouka (na obalení masa)
instantní jíška (nebo obyčejná jíška)
olej
Postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo, zesklovatíme na něm jednu najemno nakrájenou cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a dusíme asi 15 min. Pak do směsi vmícháme vejce a uděláme si takovou smaženici, bobkový list vyjmeme. Směs rozdělíme na plátky masa, stočíme do roliček a spíchneme párátky nebo svážeme provázkem a obalíme v hladké mouce. V hrnci si rozpálíme olej, orestujeme dohněda nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme závitky a necháme je zatáhnout. Pak do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku pro barvu a zalijeme vývarem (masox), dusíme doměkka. Když jsou závitky měkké, vyjmeme, šťávu rozmixujeme, můžeme dolít vodou a zahustíme. Pokud nám zůstala smaženice, vmícháme do omáčky. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží, nebo s knedlíkem, špatně nám nebude ani s bramborovou kaší.