Texaské Chilli con carne
3.12.2011 - 11:00
hz
Ingredience:
800 g mletého libového hovězího masa
1/2 l masového vývaru (nebo masox)
2 plechovky červených fazolí (400g plechovky)
1malá plechovka cukrové kukuřice (může být i mražená)
2 malé plechovky rajčatového protlaku (nebo pyré, nebo spařená oloupaná rajčata)
4 kostičky 70 % hořké čokolády
1 lžíce koření (od každého paprika sladká i pálivá, oregano, pepř)
1 lžíce kmínu
1 cibule
špetka muškátového ořechu
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
velká hrst zelené petržele
sůl
Postup:
Maso si v kastrolu rozdrobíme vařečkou na malé kousky a osmažíme spolu s kmínem na oleji do zlatova. Přidáme rajský protlak, orestujeme (ztratí kyselost), přidáme všechno koření, najemno nakrájený česnek, zalijeme vývarem, a dusíme asi 20 - 40 minut. Když máme maso měkké, přidáme obsahy plechovek, kostičky čokolády a provaříme. Vmícháme petrželku a nakonec si zvlášť osmažíme do zlatova cibuli a promícháme s hotovým pokrmem. Necháme uležet alespoň půl hodinky, nejlépe přes noc. Na solení je třeba dát pozor, některé mleté maso je již solené z výrobny. Podáváme s pečivem