Kuřecí copánky
3.12.2011 - 11:00
hz
Ingredience:
4 kuřecí prsní řízky
4 plátky anglické slaniny
4 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy
grilovací koření
bylinky (oregano, libeček, petrželka)
sůl
pepř
Postup:
Kuřecí řízky si jemně naklepeme, osolíme, opepříme a rozkrojíme na třetiny, ale nedokrojíme do konce. Plátky slaniny také rozřízneme na třetiny a nedořízneme do konce. Slaninu položíme na maso a oboje zapleteme do copánku, který na začátku a na konci zpevníme párátky. Hotové copánky pokapeme citronovou šťávou. Všechny bylinky nasekáme nadrobno a vmícháme do oleje, přidáme i grilovací koření (kdo má rád třeba Texas gril nebo jiné, použije to co mu chutná). Do takto vzniklé marinády vložíme copánky a dobře je marinádou obalíme ze všech stran. Necháme odležet v chladu nejméně dvě hodiny, nejlépe přes noc. Druhý den grilujeme dozlatova na rozpáleném grilu, nebo v troubě na roštu a to tak, že nejprve položíme na rošt pečící papír, vyskládáme copánky a hurá můžeme grilovat. Podáváme s chlebem, čerstvou zeleninou a sklenkou bílého vína. Ideál nenáročné jídlo k večernímu posezení s přáteli.