Smažená kuřecí stehna po americku

3.12.2011 - 11:02 hz

Ingredience:

8 kuřecích paliček (dolní část stehna)
1,5 l plnotučného mléka
250 g hladké mouky
1 lžička chilli
3 lžičky soli
2 vejce
olej 

Postup:

Porce kuřete naskládejte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte lžičku soli a promíchejte. Zakryjte potravinovou fólií a uložte na několik hodin ideální je přes noc do lednice. Pak hrnec postavte na plotnu a přiveďte k varu. Poté ztlumte a vařte čtvrt hodiny na mírném ohni, až je maso měkké. Vyjměte kousky kuřete z mléka a nechte je několik minut chladnout. Do igelitového sáčku nasypte mouku, dvě lžičky soli a chilli, postupně do něj vkládejte jednotlivé porce kuřete a pokaždé jej pečlivě protřepte. Pak stehýnka obalte v rozšlehaných vejcích a znovu do směsi s mouky. Nechte je čtvrt hodiny oschnout. Ve vyšším kastrolu nebo v pánvi rozpalte olej, vkládejte do něj kuřecí paličky a smažte je po každé straně minutu, dokud není kůrka křupavá a zlatohnědá. Chutnají skvěle teplé i vychladlé; jako příloha je nejlepší čerstvá bageta, zelený salát a smažené bramborové hranolky.