dnešní recept:

Polský bigos
01

Hraběnčiny řezy jinak

5.12.2011 - 11:00 hz

Ingredience:

500 g polohrubé mouky
250 g hery
200 g cukru krupice
5 žloutků
1 prášek do pečiva
400 g kompotu (mandarinky, angrešt, rybíz, jahody)
sůl 
Náplň
500 g měkkého tvarohu (pokud je hustý, ředíme mlékem)
2 žloutky
200 g cukru krupice
1 balíček vanilkového pudingu

Postup:

Ze všech uvedených surovin si zpracujete těsto, které rozdělíte tak, že 1/3 těsta dáte stranou, zapracujete do něj ještě 1-2 lžíce polohrubé mouky a dáte na chvíli do mrazáku (lépe se pak strouhá) a 2/3 těsta rozválíme asi ½ cm na předem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Na těsto nandáme připravenou tvarohovou náplň a na ní poklademe vámi oblíbeným ovocem. Nakonec na hrubém struhadle nastrouháte ztuhlé těsto z mrazáku. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200°C asi 25 až 30 minut.