dnešní recept:

Primátorský gulášek
01

Orlický mletý řízek

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

300 g vepřového mletého masa 

150 g ryby (pangas, filé, lepší bez kostí, abychom nemuseli kosti vybírat) 

150 g sýr Eidam 30% 

100 g strouhanky 

250 ml mléka 

1 cibule 

3 vejce 

1 rohlík 

1 lžička rajského protlaku 

3 lžíce hladké mouky 

špetka sladké papriky

olej

sůl 

Postup: 

Vepřové maso, sýr a rybí filé semeleme, ochutíme solí, pepřem, přidáme papriku, rajský protlak, v mléce namočený na kostičky nakrájený rohlík, 2 vejce, nadrobno krájenou cibuli a hladkou mouku. Vše zamícháme v tužší těsto. Rozdělíme na díly a tvarujeme oválné řízky. Jednotlivé řízky obalíme v trojobalu (mouka, rozmíchané vejce a strouhance) a zvolna usmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší. Ideální pro děti a starší lidi, co nemají čím kousat. Řízečky jsou jemné, měkké a velmi chutné.