Jogurtové řízečky pečené v troubě
3.12.2011 - 11:01
hz
Ingredience:
6 kuřecích řízků
1 velký bílý jogurt
2 vejce
100 g tvrdého sýru (parmazán, eidam)
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce hořčice
3 stroužky česneku
špetka chilli
špetka oregana
strouhanka
sůl
mletý pepř
Postup:
Řízky naklepeme, trochu osolíme, opepříme a marinujeme v jogurtu, do kterého jsme přidali
vejce, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, hořčici, chilli. Naložené řízky dáme do uzavřené nádoby a necháme v lednici alespoň 2 hodiny (ideální je přes noc). Poté v misce smícháme půl napůl strouhanku + strouhaný sýr najemno a v této směsi řízky rovnou z marinády obalíme. Pečeme v troubě na pečícím papíře na 190°C asi 40 minut (podle zlatavé barvy kůrčičky), otáčíme zhruba v polovině pečení. Přidal sem na každý řízek plátek másla. Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. Nejsou vůbec suché a chutnají výborně.