dnešní recept:

Kuřecí bábovka
01

Špagety s tuňákem a rajčaty

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

300 g špaget

1 konzerva rajčatového protlaku

1 lžíce drceného barevného pepře

2 konzervy tuňáka v olivovém oleji

12 sherry rajčat

2 stroužky česneku

hrst čerstvé bazalky

100 g strouhaného parmazánu

olivový olej

Postup:

V hrnci si rozehřejte olej, přidejte na kolečka nakrájený česnek a opékejte ho asi minutu, až lehce chytne jemně nahnědlou barvu (ne moc dlouho jinak zhořkne). Přidejte na měsíčky nakrájené sherry rajčata. Uveďte do varu, snižte plamen a nechte lehce dusit asi deset minut - dokud se z rajčat nestane pyré. Přidejte rajčatový protlak a tuňáka, promíchejte a ochuťte solí a čerstvě drceným pepřem. Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu, nejlépe al dente (znamená „na zoubek“. Těstoviny uvařené do měkka, ale ještě pořád mírně tuhé), nikdy neproplachujeme ve studené vodě. Okapané těstoviny vložte do hrnce s připravenou omáčkou, přidejte jemně nasekanou bazalku a pečlivě promíchejte. Podáváme lehce posypané strouhaným parmazánem.