Knedlík pro mlsné jazýčky
3.12.2011 - 11:01 hz
Ingredience:
10 rohlíků
200g uzeného masa
120g hrubé mouky
300 ml mléka
2 vejce
1cibule
sádlo
hrst zelené cibulky nebo petrželky
1 lžička soli
mletý pepř
Postup:
Na sádle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájené uzené maso, které také krátce osmahneme a necháme vychladnout. Potom přidáme na malé kostičky pokrájené rohlíky, vejce, pokrájenou zelenou nať z cibulky, hrubou mouku, přilijeme mléko lžičku soli, mletý pepř a celé pěkně rukama promícháme. Rukama tvoříme kulaté knedlíky velikosti golfového míčku tak, že je pěkně v dlaních upěchujeme. Nebojte se, drží krásně pohromadě a výhoda je, že se prostě nedají pokazit. Vaříme v osolené vodě 12 minut zvolna a přiklopené. Po vyndání z vody každý knedlík tak 2krát propíchneme špejlí. Nakonec namažeme sádlem, nebo olejem. Podáváme se zelím a pečeným masíčkem.