Zdravé banánové lívanečky
3.12.2011 - 11:00 hz
Ingredience:
2 banány
500 ml kefíru
1kelímek smetany
4 lžíce ovesných vloček
1 lžíce cukru
2 vejce
200 g hladká mouka (dle potřeby)
olej
sůl
Postup:
Ovesné vločky vložíme do misky, zalijeme kefírem a necháme 10 minut uležet. Banány oloupeme a rozmačkáme si je vidličkou. Sodu vsypeme do kefíru a promícháme, přidáme cukr‚ vajíčka a rozmačkané banány. Mouky přidáme tolik ‚ aby bylo těsto husté jako na klasické lívance. Lívance pak smažíme na pánvi, nebo přímo pokud máme tak na lívanečníku na malém množství oleje‚ vykládáme na papírové utěrky‚ aby nasákly přebytečný tuk. Podáváme se smetanou nebo džemem, ale můžeme jen posypat skořicovým cukrem.