Řízky naruby
10.11.2013 - 12:00 hz
Ingredience
- 4-6 plátků vepřové kotlety
- 100 g anglické slaniny
- 4 cibule
- 350 ml smetany
- sůl
- 2 stroužky česneku
- strouhanka
- 3 vejce
- olej
Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Obalíme ve strouhance (dobře přimáčkneme), pak v rozšlehaných, osolených vejcích a v rozpáleném oleji z obou stran usmažíme.
Na dno pekáče rozprostřeme plátky slaniny a posypeme polovinou nahrubo nakrájené cibule. Na ni urovnáme usmažené řízky. Položíme na ně zbytek slaniny, zasypeme druhou polovinou cibule. Vše zalijeme smetanou a přiklopený pekáček vložíme do vyhřáté na 175 stupňů trouby.
Asi po 30 minutách pekáček odklopíme a necháme dozlatova opéct.
Klasický řízek naruby podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo jen s pečivem.