Kuřecí bábovka
17.10.2011 - 17:59 hz
Ingredience:
1 kg kuřecích řízků
6-8 vajec
200 g tvrdého sýra (Eidam)
200 g anglické slaniny
1 klobása
200 g salámu (turistický, vysočina)
2 lžíce zelených bylinek - petrželky, pažitky atd.
sůl
pepř
Postup:
Formu na bábovku vyložíme pečicím papírem. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na dno naskládejte část osoleného a opepřeného masa, poklademe na plátky nakrájenou slaninu, salám, na kolečka nakrájenou klobásu, nastrouhaný sýr, bylinky a zalijeme polovinou rozkvedlaných vajec a vrstvení opakujeme. Končíme masem, zalijeme zbytkem vajec a dáme péct. Pečte v předehřáté troubě asi 1,5 hodiny na 220°C. Na začátku pečení přikryjeme alobalem, aby se nespálila. Bábovku nechte po upečení chvíli vychladnout a pak vyklopte a opatrně sloupněte papír. Podávejte teplou s libovolně upravenými bramborami nebo studenou jako součást obložené mísy.
Rada: Pokud vyklopíte bábovku moc horkou, sýr má tendenci vytékat, proto je lepší počkat delší dobu, až trochu zatuhne. Pozor při vyklápění - ve formě je kromě bábovky i vypečená šťáva a ta pálí.