dnešní recept:

Kuřecí bábovka
01

Kuřecí bábovka

17.10.2011 - 17:59 hz

 

Ingredience:

1 kg kuřecích řízků

6-8 vajec

200 g tvrdého sýra (Eidam)

200 g anglické slaniny

1 klobása

200 g salámu (turistický, vysočina)

2 lžíce zelených bylinek - petrželky, pažitky atd.

sůl

pepř

Postup:

Formu na bábovku vyložíme pečicím papírem. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme.  Na dno naskládejte část osoleného a opepřeného masa, poklademe na plátky nakrájenou slaninu, salám, na kolečka nakrájenou klobásu, nastrouhaný sýr, bylinky a  zalijeme polovinou rozkvedlaných vajec a vrstvení opakujeme. Končíme masem, zalijeme zbytkem vajec a dáme péct.  Pečte v předehřáté troubě asi 1,5 hodiny na 220°C. Na začátku pečení přikryjeme alobalem, aby se nespálila. Bábovku nechte po upečení chvíli vychladnout a pak vyklopte a opatrně sloupněte papír. Podávejte teplou s libovolně upravenými bramborami nebo studenou jako součást obložené mísy.

Rada: Pokud vyklopíte bábovku moc horkou, sýr má tendenci vytékat, proto je lepší počkat delší dobu, až trochu zatuhne. Pozor při vyklápění - ve formě je kromě bábovky i vypečená šťáva a ta pálí.