Těstoviny s Hlívou ústřičnou
3.12.2011 - 11:02 hz
Ingredience:
300 g hlívy ústřičné (nožičky odkrájíme lze usušit a použít jako houbové koření)
150 g anglické slaniny (kdo nechce, být nemusí)
1 cibule
8 sherry rajčátek
1 lžička houbového koření
jarní cibulka i s natí
1 větší mrkev
pórek
olivový olej
plátek másla
větvička rozmarýnu
sůl
vařené těstoviny (al dente, znamená „na zoubek“. Těstoviny uvařené do měkka, ale ještě pořád mírně tuhé)
Postup:
Na olivovém oleji a plátku másla zpěníme nakrájenou cibuli (a anglickou slaninu), přihodíme na nudličky nakrájenou hlívu, houbové koření, orestujeme, zalijeme troškou vody a pod pokličkou chvíli dusíme. Po 20 minutách přidáme, nakrájený pórek a nastrouhanou mrkev. Podle potřeby dosolíme a na úplný závěr přidáme nakrájenou jarní cibulku, rozkrojená sherry rajčátka a větvičku rozmarýnu. Smícháme s uvařenými těstovinami a můžeme podávat.