Čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli
3.12.2011 - 11:02 hz
Ingredience:
300 g hrubé mouky
100 g měkkého tvarohu
čokoláda (mléčná Milka)
1 dcl mléka
1 vejce
30 g másla
špetka soli
Omáčka:
5 dcl mléka
2 dcl smetany
1 vanilkový pudink
4 lžíce cukru
140 g másla
2 lžíce rumu
Postup:
Změklé máslo ušleháme s vejcem, špetkou soli, tvarohem a větší částí mléka. Přidáme mouku a zbytek mléka a vypracujeme vláčné těsto. Na vále poprášeném hladkou moukou vyválíme tenký plát a nakrájíme si čtverce cca 4 x 4 cm.(Kdo chce, může těsto oddělovat po kouscích a v rukách uplácat placičku). Na každý tento kousek položíme tabulku (1 čtvereček) čokolády a důkladně zabalíme. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě cca 10 minut. Poté okapeme a udržujeme v teple např. nad párou z horké vody. Mléko na omáčku přivedeme k varu, přidáme cukr a pudink rozmíchaný v trošce studené vody a vaříme do zhoustnutí (cca 1 minutku). Necháme mírně zchladnout a pak do pudinku vmícháme změklé máslo, rum a smetanu. Vznikne krémová omáčka, kterou přelijeme knedlíky. Můžeme posypat kakaem nebo plátky kokosu.