Kyjevský kuřecí řízek
3.12.2011 - 11:02
hz
Ingredience:
4plátky kuřecích prsíček
100 g hladké mouky
3 vejce
strouhanka
olej
citron
Na ochucené máslo:
1 stroužek česneku
malá hrst petrželky
2 snítky estragonu
50 g změklého másla
pár kapek citronové šťávy
sůl
pepř
Postup:
Všechny přísady na ochucené máslo vložte do misky, dobře osolte a opepřete. Důkladně utřete, pak směs přeneste na kus potravinové fólie a vytvarujte jako šišku. Ve fólii ji dobře vychlaďte.Prsa očistěte a odřežte přebytečné kousky, tak aby vám vznikl hezký celiství plát. Prsíčka stejnoměrně nařízněte jako knihu, aby vznikla kapsa. Pak je lehce přes folii nebo mikroténoví pytlík naklepejte, stejně tak i odřezky. Ztuhlé máslo rozdělte na čtyři díly a mírně zploštěte. Vložte do kapsy v kuřecím mase, otvor ucpěte odřezkem masa a ještě překryjte naříznutým masem kapsy. Připravená plněná prsíčka pečlivě obalte v mouce, vejcích a strouhance a dejte stranou. Troubu předehřejte na 180°C. V pánvi rozehřejte středně vysokou vrstvu oleje a z obou stran osmažte plněná prsíčka dozlatova. Nechte okapat na ubrousku přebytečný tuk, naskládejte do pekáčku a vložte asi na 15 minut do trouby. Podávejte s trojúhelníčky citronu. Nejvhodnější příloha jsou vařené brambory.