Kyjevský kuřecí řízek

3.12.2011 - 11:02 hz

Ingredience:

4plátky kuřecích prsíček

100 g hladké mouky

3 vejce

strouhanka

olej

citron

Na ochucené máslo: 

1 stroužek česneku

malá hrst petrželky

2 snítky estragonu

50 g změklého másla

pár kapek citronové šťávy

sůl

pepř

 

Postup:

Všechny přísady na ochucené máslo vložte do misky, dobře osolte a opepřete. Důkladně utřete, pak směs přeneste na kus potravinové fólie a vytvarujte jako šišku. Ve fólii ji dobře vychlaďte.Prsa očistěte a odřežte přebytečné kousky, tak aby vám vznikl hezký celiství plát. Prsíčka stejnoměrně nařízněte jako knihu, aby vznikla kapsa. Pak je lehce přes folii nebo mikroténoví pytlík naklepejte, stejně tak i odřezky. Ztuhlé máslo rozdělte na čtyři díly a mírně zploštěte. Vložte do kapsy v kuřecím mase, otvor ucpěte odřezkem masa a ještě překryjte naříznutým masem kapsy. Připravená plněná prsíčka pečlivě obalte v mouce, vejcích a strouhance a dejte stranou. Troubu předehřejte na 180°C. V pánvi rozehřejte středně vysokou vrstvu oleje a z obou stran osmažte plněná prsíčka dozlatova. Nechte okapat na ubrousku přebytečný tuk, naskládejte do pekáčku a vložte asi na 15 minut do trouby. Podávejte s trojúhelníčky citronu. Nejvhodnější příloha jsou vařené brambory.