Cukety plněné masem

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

500 g vepřového masa (plecko, krkovice, bůček, je to jedno)

100 g tvrdý sýr (eidam, ementál, niva)

1cuketa 

1 cibule 

2 vejce 

200 ml smetany 

0.5 lžičky mleté skořice 

0.5 lžičky mletého kmínu 

olej

sůl 

bílý mletý pepř

Postup: 

Maso si pomeleme. Očištěné cuketě odřízneme tvrdý konec, rozkrojíme ji podélně a vydlabeme vnitřek, který zbavíme semínek, a najemno nakrájíme. Cibuli najemno nakrájíme a osmahneme ji na oleji dozlatova. Přidáme pokrájenou dužinu, mleté maso, všechno koření a opečeme dohněda. Odstavíme, necháme trochu vystydnout, vmícháme rozšlehaná vejce a touto směsí naplníme vnitřek cukety. Pekáč si vytřeme olejem, vložíme cukety a dáme do rozehřáté trouby na 220°C péci asi na 15 minut. Smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem, nalijeme na cuketu a ještě asi 10 minut zapékáme. Podáváme s brambory, nebo tmavým pečivem.