Cukety plněné masem
3.12.2011 - 11:01
hz
Ingredience:
500 g vepřového masa (plecko, krkovice, bůček, je to jedno)
100 g tvrdý sýr (eidam, ementál, niva)
1cuketa
1 cibule
2 vejce
200 ml smetany
0.5 lžičky mleté skořice
0.5 lžičky mletého kmínu
olej
sůl
bílý mletý pepř
Postup:
Maso si pomeleme. Očištěné cuketě odřízneme tvrdý konec, rozkrojíme ji podélně a vydlabeme vnitřek, který zbavíme semínek, a najemno nakrájíme. Cibuli najemno nakrájíme a osmahneme ji na oleji dozlatova. Přidáme pokrájenou dužinu, mleté maso, všechno koření a opečeme dohněda. Odstavíme, necháme trochu vystydnout, vmícháme rozšlehaná vejce a touto směsí naplníme vnitřek cukety. Pekáč si vytřeme olejem, vložíme cukety a dáme do rozehřáté trouby na 220°C péci asi na 15 minut. Smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem, nalijeme na cuketu a ještě asi 10 minut zapékáme. Podáváme s brambory, nebo tmavým pečivem.