dnešní recept:

Kuřecí bábovka
01

Toskánské brambory

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

250 g hovězího masa (vařený nebo pečený zbytek od oběda)

250 g brambor 

4 rajčata 

2 vejce

100 g másla

100 ml mléka 

2 lžíce strouhanky

špetka sušeného  tymiánu

sůl 

Postup:

Vařené nebo pečené maso nakrájíme na kostičky, syrové brambory očistíme a spolu s rajčaty nakrájíme a na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a klademe po vrstvách brambory, rajčata a maso. Každou vrstvu ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, tymiánem a posypeme strouhankou s několika vločkami másla. Vše zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce a v rozpálené troubě asi na 200°C 15 minut zapékáme.