dnešní recept:

Kuřecí bábovka
01

Smažené jahody v mandlovém těstíčku

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

400 g jahod
olej
300 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
4 lžíce medu
mandlové těstíčko
1 vejce

100 g hladké mouky
50 g mletých mandlí
cca 50 ml vody
20 ml bílého rumu (nevadí i obyčejný)

Postup:

Mandle nasucho opražíme pěkně do zlatova a až vychladnou tak je pomeleme. Smícháme vejce, mouku, mandle a rum v hladké těstíčko (asi jako na palačinky), podle potřeby naředíme vodou a necháme půl hodiny odstát. Jahody očistíme, zbavíme stopky a podle velikosti je krájíme na půlky nebo čtvrtky. Malé jahůdky nekrájíme vůbec. Jahody napícháme na špejle po čtyřech kouscích, máčíme v těstíčku a smažíme na olivovém nebo slunečnicovém oleji dozlatova. Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a podáváme k jahodám. Na talíři porci jahod a smetany ještě pokapeme medem. Ideální k romantickému večernímu posezení.