Hermelínové potěšení

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

4 hermelíny 

2 banány

4 měsíčky pomeranče 

8 lžic brusinek (můžou být i kompotované)

2 vejce 

strouhanka 

olej 

 Postup:

Dobře vychlazený hermelín (můžete na chvíli dát do mrazáku) rozkrojíme na 2 poloviny a na každou půlku vyskládáme tenké plátky banánu. Dáme opět k sobě, můžete sepnout párátkem a postupně obalujeme v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Postup opakujeme ještě jednou. Před smažením dáme na chvíli do mrazáku. Na rozpáleném oleji  smažíme z obou stran (ve fritovacím hrnci je to lepší). Na talíři dozdobíme měsíčkem pomeranče a na střed dáme kopeček brusinek. Podáváme s hranolky, nebo vařenými brambory.