Hermelínové potěšení
3.12.2011 - 11:01
hz
Ingredience:
4 hermelíny
2 banány
4 měsíčky pomeranče
8 lžic brusinek (můžou být i kompotované)
2 vejce
strouhanka
olej
Postup:
Dobře vychlazený hermelín (můžete na chvíli dát do mrazáku) rozkrojíme na 2 poloviny a na každou půlku vyskládáme tenké plátky banánu. Dáme opět k sobě, můžete sepnout párátkem a postupně obalujeme v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Postup opakujeme ještě jednou. Před smažením dáme na chvíli do mrazáku. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran (ve fritovacím hrnci je to lepší). Na talíři dozdobíme měsíčkem pomeranče a na střed dáme kopeček brusinek. Podáváme s hranolky, nebo vařenými brambory.