dnešní recept:

Polský bigos
01

Perníkové pokušení

3.12.2011 - 11:01 hz

Ingredience:

500 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
½ l mléka
250 ml oleje
375 g cukru krupice
1 balíček čokoládového pudingu
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů

Postup:

Hluboký plech si vymažte a vysypte hrubou moukou. Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, přidejte olej, povidla, perníkové koření, puding, kakao, vlažné mléko, obě mouky, prášek do pečiva a nasekané vlašské ořechy. Šlehejte cca 3 minuty, až se vše spojí. Hmotu nalijete na připravený plech a dejte péct do předehřáté trouby na 175°C cca 35-40minut. Kdo má rád, můžete povrch polít čokoládovou polevou a posypat kokosem, nebo jen posypat moučkovým cukrem.