Pikantní čočka s rýží

3.12.2011 - 11:00 hz

Ingredience:

300 g čočky

200 g rýže

150 g sterilovaných okurek

3 lžíce kečupu

1 svazek jarní cibulky

1 lžička vegety

1 lžička kari

sůl

pepř

olivový olej

cukr

Postup:

Čočku přebereme‚ propláchneme a pomalu vaříme doměkka a potom scedíme (vodu nesolíme). Rýži propláchneme‚ uvaříme v osolené vodě a rovněž scedíme. Cibulku nasekáme nadrobno a krátce ji orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené okurky‚ kečup‚ cukr‚ kari koření a opět krátce opečeme. Do tohoto základu nasypeme čočku i rýži‚ promícháme, dochutíme vegetou‚ solí a pepřem. Čočku s rýží můžeme podávat jako samostatné teplé, nebo studené jídlo. Skvěle chutná také s opečenou klobásou. Mně chutnala s pečeným kuřetem.