Rumunské Sarmale se zelím

3.12.2011 - 11:00 hz

Ingredience:

1 balení kysaného zelí (nebo sterilovaného)

200 ml kečupu

150 g vařené rýže

1cibule

500 g mletého hovězího masa

koření čubrica (směs koření, koupíte všude)

2 lžíce sádla (oleje)

Postup:

Mleté maso smícháme s vařenou rýži, přidáme koření čubrica, sůl a důkladně promícháme. Z hotové směsi utvoříme šišky (10x3 cm). Na dno vymaštěného pekáčku rozložíme asi polovinu zelí, na něj vyskládáme masové šišky a přikryjeme druhou polovinou zelí. Povrch posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a vše zalijeme kečupem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C cca 1 hodinu. Podáváme s čerstvým chlebem.