Rumunské Sarmale se zelím
3.12.2011 - 11:00 hz
Ingredience:
1 balení kysaného zelí (nebo sterilovaného)
200 ml kečupu
150 g vařené rýže
1cibule
500 g mletého hovězího masa
koření čubrica (směs koření, koupíte všude)
2 lžíce sádla (oleje)
Postup:
Mleté maso smícháme s vařenou rýži, přidáme koření čubrica, sůl a důkladně promícháme. Z hotové směsi utvoříme šišky (10x3 cm). Na dno vymaštěného pekáčku rozložíme asi polovinu zelí, na něj vyskládáme masové šišky a přikryjeme druhou polovinou zelí. Povrch posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a vše zalijeme kečupem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C cca 1 hodinu. Podáváme s čerstvým chlebem.